0297 - 56 13 86 elektra@debeij.nl

De meiden van KDO D1 speelden hun eerste wedstrijd in de zaalcompetitie uit in Haarlem tegen DSOV D1. De wedstrijd werd met overtuiging gewonnen 9 – 18!

De ‘buiten-competitie’ werd, inmiddels bijna traditioneel, als ‘net geen kampioen‘ afgesloten. Dit keer met een derde plaats. Van de kampioen Najaden, een team volledig bestand uit jongens, werd in Almere nipt, met 9 – 8  verloren. En hoewel de meiden na die wedstrijd werden overladen met complimenten van de tegenstander, behield deze wel de punten in eigen huis.

Zou in de professionele sport een sponsor afhaken (alsof het behalen van een tweede of derde plaats ‘slecht’ is), zo niet De Beij Elektrotechniek! Directeur/eigenaar Driek de Beij, was zo tevreden over het vertoonde spel en de spelvreugde, dat hij niet alleen als sponsor aanbleef, maar de meiden ook nog eens voorzag van prachtige, opvallende trainingsjacks. Alleen de aankomst van de ploeg op een sportcomplex boezemt menig tegenstander de nodige angst in.

Of DSOV onder de indruk was van de verschijning van KDO is niet zeker, maar ze werden in de wedstrijd vakkundig overklast. KDO speelde vanaf de eerste minuut geconcentreerd en legde de ene na de andere snelle aanval op het veld, Vanuit de middenopbouw werden de hoeken goed gevonden. Op de cirkel werden gaten getrokken waar vervolgens de aanvalsters door konden dringen en scoren. Het resulteerde in een snelle voorsprong die nooit meer in gevaar kwam. Vanwege het goede spel van alle speelsters werd het complete team tot ‘women of the match’ uitgeroepen.

KDO