0297 - 56 13 86 elektra@debeij.nl

Handbal is een onderdeel van sportvereniging KDO in de Kwakel. De afdeling heeft teams in alle leeftijdscategorien. In het E1 team van KDO speelt Roos de Beij, de meiden van de E1 zijn in het seizoen 2013-2014 voorzien van nieuwe wedstrijdkleding.

 

KDO E1 speelt dit jaar onder krachtstroom!!

De meiden van KDO leggen dit jaar de lat hoog. Afgelopen seizoen werd de wintercompetitie in de zaal, nog met een 3e plaats afgesloten. in de buitencompetitie werd zelfs een verdiende 2e plaats bereikt. met het verkrijgen van een nieuwe shirtsponsor, De Beij Elektra wil de ploeg dit jaar een “schokkend goed” jaar draaien. het team gaat voor niets minder dan het kampioenschap. In de eerste wedstrijd bleken de meiden de door hen zelf opgelegde “spanning” prima aan te kunnen. De verrichte trainingsarbeid begint steeds meer vruchten af te werpen. De gedrevenheid maar vooral ook het spelplezier straalt van het team af tijdens de wedstrijden.

Januari 2014, KDO E1 verslaat WeHa Ve in bloedstollend duel

In een goedgevulde hal aan de vuurlijn, speelde KDO E1 tegen de koploper WeHa Ve. Het team uit Weesp, dat geheel uit jongens bestaat, werd in een bloedstollend duel met een knappe 9-8 overwinning aan de kant gezet. Koploper WeHa Ve had tot afgelopen zaterdag nog alle wedstrijden gewonnen; KDO met alleen meiden, volgde de koploper op een uitstekende tweede plaats.De meiden van KDO, gesteund door een fanatiek meelevend publiek toonde zich van hun allerbeste kant. Reden voor sponsor De Beij Elektra de meiden te trakteren op een lekkere versnapering in de kantine.

De Kwakel, 18 mei 201 E1 KDO handbal net geen kampioen!

Na in het binnenseizoen een prachtige tweede plaats achter het jongensteam van WeHaVe te hebben bereikt, gingen de E1-meiden van KDO in de buitencompetitie vol voor hun eerder gestelde doelstelling: het kampioenschap. Helaas had KDO het kampioenschap, als gevolg van een discutabel gelijkspel vorige week tegen Aalsmeer, niet meer in eigen hand. De laatste wedstrijd tegen Kras Volendam moest ieder geval worden gewonnen en dan nog was KDO afhankelijk van de uitslag tussen Zaanstreek en Vos.

Met een grote schare supporters rondom en een goed leidende scheidsrechter in het veld, startten de meiden aanvankelijk voorzichtig. Het jongensteam van Volendam werd wel onder druk gezet, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Een enkel schot van de tegenstander werd feilloos door de KDO keepster onschadelijk gemaakt. Toen na een kleine tien minuten de eerste bevrijdende treffer werd gescoord, viel er een last van de schouders. Door snelle breaks en goed aanvalspel overliepen de meiden de tegenstander volledig. Met de ene goal nog harder in de hoek dan de ander werd Volendam volledig naar huis gespeeld. Pas enkele minuten voor tijd scoorde Volendam de ere-treffer. Eindstand 13 – 1!

Omdat Zaanstreek eerder die morgen won van Vos, bleef KDO steken op de tweede plaats. Onder luid applaus en met een prachtige bos bloemen van sponsor De Beij Elektra verlieten de meiden het veld. Al ging het kampioenschap dan net aan de neus voorbij; een heel goed seizoen werd in prachtige stijl afgesloten.