0297 - 56 13 86 elektra@debeij.nl

keuren instalaltieBewoners of verhuurders kunnen hun woning elektrisch laten keuren volgens de NEN 1010 en NEN 3140.

Tijdens deze keuring letten wij op de geldende voorschriften voor de desbetreffende locatie.

In de groepenkast worden diverse metingen verricht waaronder het meten van de isolatieweerstand, aardingsweerstand en het doormeten van de aardlekschakelaars. Deze laatste meten wij door om te zien of deze op de juiste waarde uitslaat en zo mens en dier beschermd.

Verder wordt de installatie nagezien op materiaal wat niet volgens de voorschriften is aangebracht. Ook wordt bijvoorbeeld de vereffeningsleidingen (aarding) in de badkamer gecontroleerd en het verste punt in de woning waar aarding is aangebracht op een wandcontactdoos i.v.m. de weerstand. Van al deze gegevens wordt een rapport gemaakt en aan de desbetreffende opdrachtgever overhandigd zodat deze weet dat op het moment van de keuring de woning/locatie volgends de geldende normen is aangesloten.

Welke apparaten vallen onder NEN 3140?

Hierbij moet gedacht worden aan alle apparaten waar een stekker aan zit! Van koffiezet apparaat tot boormachine, van decoupeerzaag tot magnetron, van verlengsnoer tot zaagmachine en van stofzuiger tot een haakse slijper. Het geldt voor zowel 230 volt als 400 volt.

Welke installaties vallen onder NEN 3140?

Onder NEN 3140 vallen grote machines en ook volledige bedrijfsinstallaties.

Aan welke eisen moeten een NEN 3140 Keurmeester voldoen?

Een NEN 3140 keurmeester moet hiervoor een erkende opleiding gevolgd hebben.

Hoe vaak moet een NEN 3140-keuring plaatsvinden?

Elektrische arbeidsmiddelen moeten ieder jaar een NEN 3140-keuring ondergaan. Kantoormaterieel moet elke 3 jaar een keuring ondergaan. Bedrijfsinstallaties moeten tussen de 2 en 5 jaar gekeurd worden volgens de NEN 3140-norm. Dit is afhankelijk van het risicoprofiel van de installatie.