0297 - 56 13 86 elektra@debeij.nl

Muddog 4×4 is een offroad team wat door John de Leur, een zakenrealtie van De Beij Elektra is samengesteld uit een aantal mensen die een passie hebben voor het offroad rijden.

Het team neemt dit jaar voor de 2e keer deel aan de Croatie Trophy in de Adventure Class.

De samenstelling van het team bestaat uit de volgende personen.
John de Leur Chauffeur
Erik de Ruiter Navigator
Bas van Driel Monteur / Chauffeur
Frank Keijsers Monteur

Het doel dit jaar is om in Croatie, alle 8 de wedstrijddagen aan de start te staan en minimaal binnen de top 10 te eindigen.

Op dit moment wordt de auto voor een deel uitelkaar gehaald en weer opnieuw opgebouwd met hier en daar een aantal aanpassingen en verbeteringen.

Mede dankzij De Beij Elektra is het mogelijk om aan dit evenement deel te nemen.

Muddog is te volgen op https://www.facebook.com/MudDog4x4offroad

 

Croatie Trophy Mei 2014

De Croatie Trophy mag tot één van de zwaarste off road wedstrijden gerekend worden in Europa.

Het is een wedstrijd die wordt verreden in 2 klasse, de Tophy en Adventure klasse. Het verschil in deze klasse is voornamelijk de zwaarte van diverse passages, met name in de moerassen en de rivier doorwadingen. Daar waar de Trophy klasse bijna tot het dak met hun auto door het water moeten gaat de Adventure tot het dashboard door het water. Verder zijn er in het roadbook heel veel stukken die door beide klasse worden gereden.

Team Muddog heeft dit jaar voor de 2e keer deelgenomen in de adventure klasse en is na vorig jaar als 17e te zijn geëindigd, dit jaar als 10e geëindigd van de 40 auto’s die van start zijn gegaan.

Dit jaar was het door de vele regen die al in de weken voor de wedstrijd was gevallen al bijzonder zwaar in de bossen. Helaas is het tijdens de Trophy ook een groot aantal dagen behoorlijk slecht weer geweest, wat het voor mens en machine erg zwaar maakte, met name voor de mens was het ook mentaal zwaar.

Het lopen op het kamp richting de cateringtent was op zich al een uitdaging door de vele regen. Het rijden van de wedstrijdauto’s en diverse vrachtwagens op het natte terrein, maakte dat je op diverse plaatsen ruim 35cm in de modder wegzakte.

Echter hebben wij ons als team er samen doorheen geslagen en bij de situatie neergelegd. Wel zijn we dit jaar door de pechvogel flink achtervolgd wat ons zeker een paar plaatsen in het klassement heeft gekost.

Een opsomming van de pechgevallen:
2e dag Roadbook dag Voor en achter differentieel stuk gereden
3e dag Circuitrace Turbo opgeblazen (bleek een fabrieksfout te zijn)
5e dag Roadbook dag Achter remleiding stuk gereden in het begin van de proef
Vooruit stuk door een overhangende boom
6e dag Roadbook dag Haperende voorlier door water in de motoren

Dus al met al redelijk wat pech, maar door de inzet van onze 2 fantastische monteurs, Bas van Driel en Frank Keijsers hebben wij alle pech gevallen weten te overleven en zijn we elke dag weer van start gegaan. Zonder de inzet van deze 2 mannen was het niet mogelijk geweest om deze Trophy tot een goed eind te brengen.

Maar onze dank gaat ook uit naar onze sponsors, die het mede mogelijk hebben gemaakt om dit jaar weer te kunnen deelnemen aan dit evenement. We hopen in 2015 weer op jullie steun te kunnen rekenen.

De Croatie Trophy wordt volgend jaar voor de 15e keer verreden, een jubileum wat we eigenlijk niet willen missen.