0297 - 56 13 86 elektra@debeij.nl

Zonnepanelen

De Beij Elektra is een duurzame installateur voor de installatie van zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie

Wat zijn de kosten voor de plaatsing van zonnepanelen?

Gemiddeld kunnen er 8 tot 12 zonnepanelen van 250 wp op een dak geplaatst worden. De kosten voor het leveren en plaatsen van 12 zonnepanelen door De Beij Elektra bedraagt circa 4500,00 euro (prijswijzigingen onder voorbehoud).

Wat kan de plaatsing van zonnepanelen u opleveren?

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 4000 kWh. Als er 12 panelen van 250 wp worden geïnstalleerd kan in de ideale situatie per jaar gemiddeld 2600 kWh aan duurzame zonne-energie worden opgewekt. Dit is op jaarbasis omgerekend ongeveer 550,00 euro.

De vergoeding die u kunt ontvangen is afhankelijk van het aantal panelen dat op het dak is geplaatst.

Mocht u meer opwekken dan uw eigen verbruik (wat bij particuliere klanten bijna nooit voorkomt) krijgt u daar een terugleververgoeding voor van uw energiebedrijf.

18% terugvorderen bij de belastingdienst

U kunt de BTW die u betaalt bij aanschaf van zonnepanelen terugvorderen bij de Belastingdienst. Dit levert een voordeel op van 6% op uw installatiekosten en 21% op overige kosten. Al gauw een voordeel van 18% over de totale kosten

wat leveren zonnepanelen opHoe werken zonnepanelen?

De Beij Elektra geeft persoonlijk advies over de installatie. Als een van de zonnepanelen minder oplevert doordat deze bijvoorbeeld in de schaduw ligt, beïnvloedt dat de prestaties van het gehele systeem. De Beij Elektra kan u adviseren over een systeem op maat voor uw eigen huis om zoveel mogelijk schaduw op de panelen te vermijden.

Welk effect hebben zonnepanelen op de waarde van mijn woning?

Bij de verkoop van uw woning is sinds 1 januari 2008 een energielabel (of energieprestatieadvies) verplicht. Het energielabel geeft aan hoe energie zuinig uw woning is. Met zonnepanelen zal uw energielabel hoger en dus beter zijn. De verwachting is dat de hoogte van het energielabel zal corresponderen met de waarde van uw woning. Ook is de verwachting dat energie in de toekomst duurder zal worden en kopers meer zullen gaan letten op hun woonlasten (incl. energiekosten) en niet alleen op hun hypotheeklasten bij de aankoop van hun woning. De energiekosten zullen flink lager zijn bij een woning met zonnepanelen.

Garantie op de panelen en de installatie?

De rendementsgarantie op de zonnepanelen houdt in dat u 12 jaar na de installatie kunt rekenen op minimaal 90% van het nominale vermogen, na 20 jaar op minimaal 83% en na 25 jaar op minimaal 80% van het nominale vermogen van de zonnepanelen. Op de tijdens de installatie uitgevoerde werkzaamheden door De Beij Elektra geldt vanaf de installatiedatum een garantieperiode van 12 maanden.